BURDUR / MERKEZ - Altın Terim Solmaz İlkokulu

May

30 Nisan Salı günü BAKA ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okulumuzda kurulan Yazılım-Kodlama atölyesi; Burdur Valisi Sayın Türker ÖKSÜZ, Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Muhammed ÖZDEMİRCİ, protokol üyeleri, velilerimiz ve misafirlerimizin katılımıyla açıldı. Ayrıca BESTE Projesi kapsamında açılışın ardından okul bahçemizde kermes düzenlendi, öğrencilermiz ve ziyaretçilemiz için unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çömlek yapımı Ağlasun Mamak köyünden gelen ustamız tarafından sergilendi, Kozağaç Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Tefennililer Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinden yerel sanatçılarımız da ziyaretçileri yörük çadırında çeşitili yöresel türkü ve halk oyunlarıyla karşıladı.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı okulumuzda coşku ile kutladık. Okulumuz bünyesindeki her sınıf programa ayrı ayrı katkı verdi. Çocuklarımızın özenerek hazırlandığı bayramı izlemeye velilerimiz ve mahalle halkı da katıldı. Kutlama programında emeği geçen tüm idarecilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuzda açılan Yazılım ve Kodlama Atölyesinde Bilgisayar Öğretmeni Halil ÇATAK tarafından okulumuz personeline ve başka okullardan katılan öğretmenlere 3 boyutlu yazıcı kursu verildi.

Mrt

Okulumuzda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevlileri "Sıfır Atık" konulu eğitim verdiler.

Mrt

Burdur genelinde düzenlenen 18 Mart konulu resim yarışmasında okulumuz öğrencisi Ada ŞAHİN il birincisi oldu. Öğrencimiz, Burdur Valiliği programında ödülünü aldı. Öğrencimizi, öğretmenlerini ve ailesini tebrik ederiz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı okulumuzda 18 Mart Pazartesi günü yapıldı. Günle ilgili olarak öğrencilerimizin hazırladığı Şehitler Abidesi maketleri ve resimler okulumuz belirli gün ve haftalar panosunda sergilendi. Okulmuz bahçesinde görevli öğretmen ve öğrencilerce anma programı yapıldı. Ayrıca okulumuz çapında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimiz ödüllendirildi.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u Anma programı okulumuz bahçesinde 12 Mart Salı günü yapıldı. Program çerçevesinde İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışması da düzenlendi. Dereceye giren öğrencilerimiz ödüllerini okul müdürümüz Mehmet DEMİR'den aldılar. Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda 1-7 Mart Deprem Haftası çerçevesinde deprem tatbikatı yapıldı, sınıflarda eğitim videoları izletildi.

Şbt

Okulumuzda BAKA SOGEP Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı çerçevesinde "Burdur'da Üretken Bir Nesil Yetişiyor" projesi kapsamında Kodlama ve Tasarım sınıfı açıldı. Kodlama ve Tasarım sınıfımızı daha etkili ve verimli kullanmak için okulumuz bünyesinde tüm öğretmenlerimizin katılımıyla Arduino Uygulamaları (Temel Seviye) Kursu açıldı. Kurs, 12.02.2024-16.02.2024 tarihleri arasında devam etmektedir. Öğretmen ve idarecilerimiz kursu ilgiyle takip etmektedir.

Şbt

1.Dönem Sonu Faaliyetleri kapsamında okulumuzda Tecrübe paylaşımı etkinlikleri gerçekleştirdik.

1-C sınıfına orman mühendisi velimiz Hasan Hüseyin KOÇER gelerek öğrencilerimize sunum yaptılar. Kendisi orman sunumu yaptı, mesleğine dair  materyaller tanıttı, öğrencilerimize ağaç üzerinden yaş hesaplamasi yaptırdı ve hediye şapka, dergi, balon dağıttı.

Ock

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 1. dönem sonu etkinlikleri okulumuzda başarılı bir şekilde uygulandı. Okul kermesimize Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğünü temsilen Şube Müdürü Veli TOKER katıldı. Ayrıca dönem sonu etkinlikeri bilgi yarışması, gezi, tecrübe paylaşımı, kitap okuma saati gibi etkinliklerle devam etti.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında velilerimize ve öğrencilerimize yönelik düzenlenmiş olan seminerin konuğu Prof. Dr. Fatma ÇALIŞANDEMİR oldu. Prof. Dr. Fatma ÇALIŞANDEMİR' e ve seminerin düzenlenmesinde emeği geçen anasınıfı öğretmenimiz Hatice Boz' a teşekkürler.

Ara

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında uygunmaya başlayan "Dilimizin Zenginlikleri" projesi okulumuzda başarıyla uygulanmaktadır.

Ara

14 Aralık Perşembe günü okulumuzda Turum, Yatırım ve Yerli Malı Haftası coşku ve heyecan içinde kutlandı. Emeği geçen öğretmen, veli ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuzda Burdur Valiliği tarafından başlatılan BESTE Projesi 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında başarılı bir şekilde yürütülmeye devam ediyor.