BURDUR / MERKEZ - Altın Terim Solmaz İlkokulu

ALTIN TERİM SOLMAZ İLKOKULU TARİHÇESİ

Okulun yapımına 1999 yılında Burdur ili Armağan İlci Mahallesi Tarım Sokak üzerinde bulunan 6500 m² büyüklüğündeki alanda başlanmıştır.

Daha önce Burdur/Merkez Menderes Mahallesi’nde de ilköğretim okulu yaptıran Kemal SOLMAZ adlı hayırsever vatandaşımız, eşi Altın Terim SOLMAZ adına bu okulu yaptırmış ve Milli Eğitim Bakanlığına bağışlamıştır. Okul 21 Eylül 2000 tarih ve 10467 sayılı yazı ile devralınıp eğitim öğretime başlamıştır. Okulu Milli Eğitim Müdürlüğü devraldıktan sonra okul bahçesinin doğu kısmında bulunan küçük bir alan çeşitli girişimler sonucunda arsa sahibinden alınarak kamulaştırılmış ve okul bahçesi olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Okula ismi ise 02.04.1993 tarih ve 21540 sayılı yazı ve Resmi Gazetede yayınlanan “Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlara ait açma, kapatma ve ad verme yönetmeliğinin 7. maddesi” gereğince verilmiştir.

Okulumuz, Valilik makamının 21 Eylül 2000 tarih ve 10467 sayılı yazısı ile 1 kurucu müdür, 5 sınıf öğretmeni,1 ana sınıfı öğretmeni ve 48 öğrenci mevcuduyla eğitim ve öğretime başlamıştır.

2007 yılında deprem güçlendirmesi geçiren okulumuzun fiziki yapısı depreme dayanıklı hale getirilmiştir. Okul binamız 22 adet güvenlik kamerası, hırsız alarm sistemi, sokak aydınlatma lambaları, demir pencere korkulukları, bahçe ihata duvarları ile çeşitli tehlikelere, hırsızlık olaylarına ve sabotajlara karşı korunmaktadır.

Okulda12 derslik, 1 müdür odası, 1 müdür yardımcısı odası, 1 öğretmenler odası, 1 rehberlik servisi, hayırsever Yıldız ÖZTÜRK EKİNCİ tarafından yaptırılan 1 kütüphane, 1 araç-gereç odası, 1 memur odası ve 1 yazılım ve kodlama atölyesi mevcuttur.

2003-2004 Öğretim yılında Çendik, Suludere, Kuruçay Köyü İlköğretim Okullarının taşınmasıyla 1’den 8. sınıfa kadar tüm şubeler oluşturulmuştur.

Okul, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında 4+4+4 eğitim sistemi uygulaması ile kademeli olarak ilkokula dönüştürülmüştür. Kademeli geçiş bir yıl sürmüş, 2012-2014 öğretim yılında tamamen ilkokula dönüşmüştür. Dönüştürme süreci planlandığı gibi sıkıntı yaşanmadan atlatılmıştır ve Altın Terim Solmaz İlkokulu olarak eğitim- öğretim devam etmektedir.

Okulda üçer şube olmak üzere 1, 2, 3 ve 4. sınıflar; 4 ana sınıfı şubesi ayrıca okulumuz bünyesinde Çendik köyü ve Suludere köyünde birer ana sınıfı şubesi vardır.

Okulumuzda günümüz itibarıyla kadrolu çalışan 1 müdür, 1 müdür yardımcısı, 1 rehber öğretmen, 6 okul öncesi anasınıfı öğretmeni, 12 sınıf öğretmeni, kadrosu Burdur Milli Eğitim Müdürlüğünde olup okulda görevlendirme olan 3 destek eğitim sınıf öğretmeni, 1 İngilizce öğretmeni ayrıca görevlendirme olarak görev yapan 1 din kültürü ve ahlâk bilgisi öğretmeni ve 1 bilişim teknolojileri rehber öğretmeni, 1 memur, 4 TYP çalışanı (İŞKUR) personel bulunmaktadır.

Yayın: 25.04.2024 - Güncelleme: 25.04.2024 11:45 - Görüntülenme: 25